Квіти

Десерти для настрою

Оселедець під шубою, олів’є і заливна риба вже давно покинули наш святковий стіл. На зміну прийшли салат «Цезар» і асорті всього на світі. А що на солоденьке? Прикрашати стіл коробкою цукерок не круто, а купувати готовий торт майже за день до застілля іноді небезпечно. Приготуємо новорічний десерт будинку своїми руками? Ми зібрали 3 унікальні солодощі, які прості в приготуванні і бюджетно-економні.

Горіховий торт

Інгредієнти:

  • очищені горіхи – 140 г;
  • цукрова пудра – 140 г;
  • какао порошок – 140 г;
  • цитронні цукати – 20 г;
  • 4 яйця;
  • ванілін.

Подрібнити у ступці горіхи разом з цукровою пудрою, пересип їх в миску, додаємо какао, ванілін, яйця і в останню чергу подрібнені цукати. Потім, виклади масу на змащений і присипаний паніровкою деко так, щоб товщина паніровки була не більше 2-3 див. Піч при температурі 170-190 градусів поки тісто не затвердіє (через 40 хвилин починай спостерігати! ).

Подавай на стіл остившім. Можна прикрасити розтопленим гірким шоколадом і роздрібнених фундуком.

Хмиз

Інгредієнти:

  • борошно – 140 г;
  • вершкове масло – 20 г;
  • цукрова пудра – 20 г;
  • 2 яйця;
  • 1 столова ложка граппи або червоного солодкого вина;
  • щіпка солі.

З перерахованих вище інгредієнтів замішуємо круте тісто, ненадовго ставимо його відпочити, присипавши борошном і загорнувши в рушник. Після розкачай тісто на товщину монети і ножем наріж смужки довжиною в долоню і шириною в 2 пальця. Зроби на кожній смужці надріз, щоб можна було переплести тісто, як показано на картинці, і виклади на сковороду з розпеченим рослинним маслом. Готовий хмиз треба остудити і посипати цукровою пудрою.

Морквяний пиріг

Інгредієнти:

  • борошно – 1 склянка;
  • 2 яйця;
  • 1 середня морква;
  • кедрові горішки – 70 г;
  • цукор – півсклянки;
  • кориця – 1 чайна ложка;
  • пакетик розпушувача тіста;
  • рослинне масло – 2 ст. ложки.

Для крему:

  • сир – 200 г;
  • цедра лимона;
  • згущене молоко або цукрова пудра.

Натріть моркву на великій тертці, змішай з цукром, яйцем, корицею і розпушувачем. Додай кедрові горішки і все ретельно перемішай, вливаючи олію. Залий суміш у форму, змащену вершковим маслом, поставити в духовку на температуру до 170 градусів.

Поки тісто піднімається в духовій шафі, готуємо крем. Для цього, збиваємо сир зі згущеним молоком або цукровою пудрою (солодкість за смаком), додаємо туди дрібну цедру лимона. Готовий бісквіт охолодити. Прорізаємо на 2 шари, змащуємо кремом і прикрашаємо зверху твороженной сумішшю. Також можна посипати що залишилася тертою морквою або цедрою лимона.