Страви

Картопля по селянськи в духовці

Картопля по-селянськи або по-селянськи – просте ситне і смачне блюдо з картоплі, чудовий гарнір до багатьох продуктів. Дуже смачно поєднується з сирним соусом!
Рецепт без точних пропорцій, все на око і на смак!

Інгредієнти:
Вимитий сирої картопля однакового розміру;
Спеції за смаком. У мене: сіль, орегано, базилік, спеції до картоплі і в банку не гостра аджика;
Рослинна олія;
Часник.

Приготування:
1. Добре помиту картоплю розділити на чотири частини. Відварити 2-3 хвилини, не більше. Солити воду не потрібно! Намагайтеся вибрати картоплю приблизно одного розміру, так він приготується в один час.
2. Після того, як картопля проварился, обов’язково злийте з нього воду.
3. У каструлю з картоплею додайте ваші улюблені спеції. У мене це орегано, базилік, солодка паприка, куркума, чорний меленої перець. Посоліть за смаком, додайте часник і рослинне масло, масло можна брати ароматна соняшникова, на мій смак, з ним навіть смачніше виходить. Але якщо ви любите оливкову олію або кукурудзяна, то теж чудово підійде.
4. Картопля добре перемішайте зі спеціями та олією і відправляйте на деко випікатися. Випікаю я приблизно хвилин 40, але тільки тому, що хочу отримати гарну рум’яну скоринку. Якщо вам це не принципово, то готуйте до готовності і орієнтуйтеся на свою духовку.
5. Картопля готовий. Приємного апетиту!