Страви

Картопляна тортилья

Другі страви

Інгредієнти:

– Картопля – 5 шт.
Сіль – 1 ст. л.
Масло рослинне – 2 ст. л.
– Яйця курячі – 4 шт.
– Сметана – 125 мл
– Фета – 100 г
Сир едам – 30 р
– Перець чорний мелений – 1/4 ч. л.
– Помідори – 2 шт.

Приготування:

1. Для початку очищаємо картоплю. В рецепті я використовувала бульби середнього розміру.
2. Форму змащуємо маслом. Я використовую круглу форму для випічки діаметром 24 див.
3. Нарізаємо картоплю скибочками і викладаємо у форму для випічки. Солимо.
4. В окремій мисці збиваємо яйця з 1/2 чайної ложки солі і 1 / 4 чайної ложки меленого чорного перцю.
5. Додаємо сметану і збиваємо.
6. Нарізаємо близько половини цибулі-порею тонкими кільцями. Якщо у вас немає цибулі-порею, можете сміливо замінити його на ріпчасту цибулю.
7. Потім нарізаємо кубиками сир фета, сир едам натираємо на тертці і додаємо все це разом з цибулею-пореєм в миску зі сметанною сумішшю. Перемішуємо.
8. Виливаємо цю суміш на картоплю.
9. Помідори нарізаємо тонкими клинами. Викладаємо зверху.
10. Випікаємо цю смакоту при 175 °C протягом приблизно 40 хвилин.

Приємного апетиту!