Страви

Сонячний суп з гарбузом

Інгредієнти:

Курячий бульйон з половинки курки без крила і шкіри
Гарбуз – 300 гр.
Картопля – 3 шт.
Кабачок – 1 шт.
Перець червоний – 1 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Часник – 1 зубчик
Імбир сухий щіпка
Олія оливкова – 2 ст. л.
Орегано сухий щіпка
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком

Інгредієнти для грінок:
Хліб тостовий висівковий
Сир твердий типу Пошехонського
Масло вершкове

Спосіб приготування:
Отже, гарбуз очистити від шкірки і серцевини, порізати кубиками.
Цибулю і часник подрібнити.
Кабачок кубиками, перець і картопля аналогічно – кубиками.
У каструлі розігріти оливкове масло (будь-яке рослинне), обсмажити на середньому вогні цибулю, 3 хвилини, додати часник, гарбуз, присипати імбиром, обсмажувати часто помішуючи 10 хвилин. Влити 1,5 літра курячого бульйону, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити при слабкому булькання 10 хвилин, додати картопляні кубики і ще 15-20 хвилин слабкого булькотіння. Поки суп вариться, кубики перцю і кабачки обсмажити на оливковій олії, намагаючись помішувати час від часу, 7-8 хвилин до м’якості овочів.
І за цей же час зробимо грінки, на скибочки хліба нанести буквально фон масла вершкового, присипати тертим сиром і запекти в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці до підрум’янюючи сиру. Потім нарізати на кубики.
Гарбуз і картопелька зварилися, можна суп приправити сіллю, перцем і орегано, збити заглибним блендером до однорідності. Додати кубики перцю і кабачка, довести до кипіння, більше не збиваємо, шматочки перцю, кабачків залишаються цілими і неушкодженими.
Подаємо з кубиками підсмажених грінок.

Приємного апетиту!