Страви

Вино з шипшини «молодильні»

Напої

Вино з шипшини – і користь, і яскравий, кисло-солодкий смак, порятунок від поганого настрою і захворювань!

Інгредієнти
Шипшина (свіжий) – 1 кг
Цукор – 500 г
Вода – 6 л
Лимонна кислота – 1 ч. л.
Дріжджі (хлібні) – 10 г
Родзинки (на пляшку) – 2-3 шт.

Спосіб приготування
Ретельно вимиті плоди шипшини кладемо в скляний балон.
Готуємо сироп з цукру з водою, охолоджуємо, заливаємо в балон і додаємо туди ж хлібні дріжджі.
Балон з шипшиною залишаємо настоятися при кімнатній температурі.
Коли через тиждень напій набуде терпкий смак, фільтруємо, розливаємо по пляшках, закорковуємо і зберігати в холодному приміщенні.
Порада: можна додати родзинки і по чайній ложці цукру в кожну пляшку, тільки пляшки краще використовувати з під шампанського. Пробки прикручуємо дротом, а зберігаємо – заривши пляшки по горло в пісок.

Приємного апетиту!